Badrumsrenovering

Att renovera badrummet kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i renoveringsdjungeln.

Träffa oss och få offerter från Stockholms bästa byggföretag – och allt annat du behöver till din badrumsrenovering.

 1. Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?
 2. Hur lång tid tar en badrumsrenovering att genomföra?
 3. Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min badrumsrenovering?
 4. Badrumsinspiration
 5. Vad ska jag tänka på under & efter att mitt badrum renoverats?
Ange vad behöver du hjälp med och fyll i formuläret och boka online för en gratis offert förfrågan
Badrumsrenovering

Badrumsrenovering kostnad

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?

Priset på en badrumsrenovering i Stockholm styrs av fyra aspekter; timpriset på hantverkarna som ligger på mellan 500–700 kr, materialkostnaden, sophanteringskostnaden och transportkostnaden. Till den summan tillkommer inredning, såsom kakel, klinker, porslin, blandare och tvättställ. Vi rekommenderar att du köper produkter av god kvalitet från kända varumärken som erbjuder garanti på deras produkter. Då kan du räkna med ca 35 000 kr för inredningen till ett komplett badrum.

Badrumsrenovering tid

Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?

Att genomföra en badrumsrenovering tar i verkligheten längre tid än vad många tror. För att genomföra en totalrenovering av ett normalstort badrum på 4 kvadratmeter kommer det krävas 160–200 arbetstimmar.

Eftersom ett badrum är begränsat till ytan, kan ofta bara en person arbeta åt gången. Det innebär att rivare, snickare, målare, elektriker, rörmokare och plattsättare behöver arbeta i omgångar. Addera torktider till många av arbetsmomenten, så landar man på 4 arbetsveckor för att renovera ett badrum.

Om du har ett större badrum, eller vill ha avancerade lösningar i ditt badrum, kan arbetstiden sträcka sig upp mot 6 arbetsveckor.

Badrumsrenovering

Nöjdhetsgaranti!

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med sitt val av Fintrent och därför erbjuder vi alla våra kunder 100 % Nöjd kund garanti.

Badrumsrenovering tips

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min badrumsrenovering?

Den första frågan du ska ställa dig innan du påbörjar din badrumsrenovering i Stockholm är vilket resultat vill jag uppnå med min renovering? Det kommer styra många av dina val du behöver göra. Är det en underhållsrenovering jag vill göra? Ska jag renovera för att höja standarden? Vilka funktioner vill jag ha i mitt nya badrum?

Svaret på frågan kommer styra vilken budget du kommer behöva ha, hur mycket din inredning kommer kosta, hur lång tid projektet kommer ta att genomföra osv. När du har klart för dig varför du ska renovera, och vilket resultat du vill uppnå, ska du alltid välja byggföretag med stor omsorg. Vi rekommenderar att du:

 • Bara kontaktar företag med BKR-certifiering
 • Granskar företagens ekonomi
 • Kontaktar referenser på liknande utförda projekt
 • Undersöker kundomdömen på internet
 • Tar in fler offerter för att kunna jämföra vem som är bäst för dig

Till sist är det värt att komma ihåg att badrummet kommer vara obrukbart under renoveringen, och har man inte tillgång till fler än ett badrum rekommenderar vi att man hittar ett alternativt boende under renoveringen.

Badrumsrenovering inspiration

Att lära känna sin egen inredningsstil och smak är något vi starkt rekommenderar innan man påbörjar sin badrumsrenovering. Om man inte har ett intresse för inredning och arkitektur kan detta vara rätt svårt, då utbudet och kombinationer av stilar är nära inpå gränslöst. Nedan finner du ett par tips på vart du kan börja för att hitta badrumsinspiration:

 • Kakelspecialisten – Har Sveriges största showroom i Årsta där finner man ett brett utbud av kakel, klinker och inredning. Samt väldigt kompetent personal. Bra ställe att börja för din renovering i Stockholm.
 • Konradssons Kakel – Beläget i Bromma, vid Bromma Blocks, och här finns det mesta du behöver för din badrumsrenovering.
 • Badrumsspecialisten – Butik i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 55. Större fokus på premiumprodukter.
 •  
 • Houzz – Ett community för inredning & design. Här kan du hitta massa inspiration och skapa egna idéböcker för ditt projekt.
 • Sekelskifte – Säljer tillbehör och detaljer till din sekelskiftesrenovering.
 • Svenska Stengruppen: Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate.
 • INR: Skräddarsydda duschlösningar, badrumsinredning och accessoarer.
 • Stonefactory: Sveriges största försäljare online av badrumsinredning.

Att tänka på under badrumsrenovering

Vad ska jag tänka på under & efter projektet?

Att ta sig igenom en badrumsrenovering i Stockholm är styrt av många regelverk och det är viktigt att alla delmoment genomförs och dokumenteras på korrekt sätt. Att göra om moment som utförts fel är svårt, och kostsamt, därför är det viktigt att man under projektets gång ser till att badrumsrenoveringen utförs på rätt sätt. Om du inte har kunskapen själv att granska arbetet, rekommenderar vi att du anlitar en besiktningsman.

När arbetet är klart ska du alltid kräva en slutbesiktning där du tillsammans med byggföretaget, och eventuell besiktningsman, går igenom att arbetet är korrekt utfört. Vidare ska du alltid se till att få in kvalitetsdokument för att kunna skydda dig mot eventuella fel. Be om BRK-intyg och egenkontroller på eldragningar och VVS-arbetet.