Källarrenovering

Att renovera källaren kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i byggträsket.

Träffa oss och få offerter från Stockholms bästa byggföretag – och allt annat du behöver till din källarrenovering.

 1. Hur mycket kostar det att renovera en källare?
 2. Hur lång tid tar det att renovera en källare?
 3. Vad ska jag tänka på innan jag börjar med att renovera min källare?
 4. Leverantörer, tips & inspiration
 5. Vad ska jag tänka på under & efter att min källare renoverats?
Ange vad behöver du hjälp med och fyll i formuläret och boka online för en gratis offert förfrågan
källarrenovering

Källarrenovering kostnad

Hur mycket kostar det att renovera en källare?

Kostnaden för att renovera en källare kan delas upp i två omgångar:

1 – Isolera om grunden

Att gräva ur befintlig källare, montera dränerande material, isolera, montera golvvärme, armera och gjuta nytt golv kommer kosta 5000 kr/kvadratmeter. Med den kostnaden får man en ordentlig uppfräschning och framförallt en mycket behagligare boyta.

2 – Renovera resterande

Ska du renovera en tvättstuga kan du räkna med en kostnad på ca 90 000–130 000 kr. Arbetet med att renovera en tvättstuga är mer omfattande än WC:n och det beror främst på utrymmets storlek.

Källarrenovering tid

Hur lång tid tar det att renovera en källare?

Tidsåtgången för att renovera en källare som är på 45–65 kvadratmeter ligger på 2,5–3 månader. På den tiden hinner man gräva ur befintlig källare, isolera om grunden, gjuta ny grund, bygga en tvättstuga med badrum samt att renovera övrig yta.

Det är sällan man renoverar källare som är mindre än 45 kvadratmeter eller större än 70 kvadratmeter, då få hus är byggda med källare som är varken mindre eller större än så. Och eftersom omfattningen av projekten sällan skiftar särskilt mycket, kommer inte heller projekttiden skifta särskilt mycket.

källarrenovering

Nöjdhetsgaranti!

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med sitt val av Fintrent och därför erbjuder vi alla våra kunder 100 % Nöjd kund garanti.

Källarrenovering tips

Vad ska jag tänka på innan jag börjar att renovera min källare?

Att renovera en källare är ett av de mest utmanande projekten, rent byggtekniskt, du kan ge dig i kast med när det gäller renovering av privata bostäder. En källarrenovering berör bärande konstruktion, fuktproblematik, våtrum, värmepannor och annan VVS. Det är därför extra viktigt att du anlitar ett byggföretag med väldokumenterad erfarenhet av liknande projekt.

 • Bara kontakta företag med BKR-certifiering
 • Granskar företagens ekonomi
 • Kontaktar referenser på liknande utförda projekt
 • Undersöker kundomdömen på internet
 • Tar in fler offerter för att kunna jämföra vem som är bäst för dig

 

Ytterligare en aspekt att betänka när du renoverar din källare, är huruvida du ska byta din värmekälla. Om du exempelvis vill byta ut din gamla oljepanna till bergvärmepump. Då kommer du behöva kontakta en extern part för det arbetet.

källarrenovering

Källarrenovering leverantörer, tips & inspiration

 • LK: LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem.
 • Kakelspecialisten – Har Sveriges största showroom i Årsta där finner man ett brett utbud av kakel, klinker och inredning. Samt väldigt kompetent personal. Bra ställe att börja för din renovering i Stockholm.
 • Konradssons Kakel – Beläget i Bromma, vid Bromma Blocks, och här finns det mesta du behöver för din badrumsrenovering.
 • Badrumsspecialisten – Butik i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 55. Större fokus på premiumprodukter.
 • Houzz: Ett community för inredning & design. Här kan du hitta massa inspiration och skapa egna idéböcker för ditt projekt.
 • KVM – Med fysisk butik i centrala Stockholm finner du det mesta du behöver för ditt golv. Väldigt kompetent personal.
 • Svenska Stengruppen: Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate..

Att tänka på under Källarrenovering

Vad ska jag tänka på under & efter att min källare har renoverats?

Som vi tidigare nämnde är det en stor utmaning att renovera en källare. Det är styrt av många regelverk, som härrör fukt och isolering, och det är viktigt att alla delmoment genomförs och dokumenteras på korrekt sätt. Att göra om moment som utförts fel är svårt, och kostsamt, därför är det viktigt att man under projektets gång ser till att arbetet utförs på rätt sätt. Om du inte har kunskapen själv att bedöma huruvida arbetet genomförs riktigt, rekommenderar vi att du anlitar en besiktningsman.

När arbetet är klart ska du alltid kräva en slutbesiktning där du tillsammans med byggföretaget, och eventuell besiktningsman, går igenom att arbetet är korrekt utfört. Vidare ska du alltid se till att få in kvalitetsdokument för att kunna skydda dig mot eventuella fel. Be om BRK-intyg och egenkontroller på eldragningar och VVS-arbetet.