köksrenovering

Att renovera kök kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i renoveringsdjungeln.

Träffa oss och få offerter från Stockholms bästa byggföretag – och allt annat du behöver till din köksrenovering.

 1. Hur mycket kostar det att renovera ett kök?
 2. Hur lång tid tar en köksrenovering att genomföra?
 3. Vad ska jag tänka på innan jag börjar med min köksrenovering?
 4. Köksinspiration
 5. Vad ska jag tänka på under & efter att mitt kök renoverats?
Ange vad behöver du hjälp med och fyll i formuläret och boka online för en gratis offert förfrågan
köksrenovering

köksrenovering kostnad

Hur mycket kostar det att renovera ett kök?

Kostnaden för en köksrenovering i Stockholm kommer styras av storleken på köket, och hur mycket arbete som ska göras i anslutning till köksrenovering (till exempel målning, golvslipning och/eller flytt av placeringen) samt krav på funktioner som kommer styra priset.

Du kan dock räkna på att en köksrenovering i Stockholm enligt svensk byggstandard i ett standardutförande (ny utanpåliggande el till 2 st eluttag, diskmaskin på befintlig plats, installation av fläkt, spis, ugn och kyl/frys, montering av nytt kök samt plattsättning av stänkskydd). Till den summan tillkommer kostnaden för själva köket, och här går det verkligen att påverka prisbilden själv och Därefter kommer det övre prisspannet.

köksrenovering tid

Hur lång tid tar det att renovera ett kök?

Tidsåtgången för en köksrenovering i Stockholm kommer att bero på flera faktorer, och det är därför svårt att ge bara en siffra som svar på frågan. Men som en tumregel kan man räkna med att ett mindre kök, som består av 10–15 köksskåp, kommer ta 10–15 arbetsdagar att totalrenovera. På den tiden hinner man riva befintligt kök, förbereda ytskikten (spackla skador), dra el och rör, montera nya köket och måla om.

Har man ett större kök, som man ofta har i större lägenheter och/eller villor, med 15–25 köksskåp får man räkna med att det kommer ta 15–25 arbetsdagar att totalrenovera ett sådant kök.

Förutom storleken på köket, kommer projekttiden styras av komplexiteten i lösningar och funktioner, om köket är färdigmonterat eller ska monteras på plats och om köket ska byta plats i bostaden.

köksrenovering

Nöjdhetsgaranti!

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med sitt val av Fintrent och därför erbjuder vi alla våra kunder 100 % Nöjd kund garanti.

Köksrenovering tips

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min köksrenovering?

En köksrenovering är en detaljrik process, och kräver mycket planering för att det ska bli bra. Som kund finns det många val i termer av funktion, design, stil och material att göra.

Därför rekommenderar vi att du börjar med att bestämma en ungefärlig budget för vad köket får kosta. Därefter åker du till en köksleverantör som ligger i linje med den budgeten och tar hjälp med att planera köket samt tar fram en tydlig köksritning. De flesta köksleverantörer erbjuder denna tjänst.

När du har planeringen färdig ska du alltid välja byggföretag med stor omsorg. Vi rekommenderar att du:

 • Bara kontaktar företag med BKR-certifiering
 • Granskar företagens ekonomi
 • Kontaktar referenser på liknande utförda projekt
 • Undersöker kundomdömen på internet
 • Tar in fler offerter för att kunna jämföra vem som är bäst för dig

Till sist är det värt att komma ihåg att köket kommer vara obrukbart under hela renoveringen. Därför kan det vara en god idé att se över alternativt boende. Framförallt om du bor i en mindre bostad.

köksrenovering

köksrenovering inspiration

Att lära känna sin egen inredningsstil och smak är något vi starkt rekommenderar innan du påbörjar din köksrenovering. Om man inte har ett intresse för inredning och arkitektur kan detta vara svårt, då utbudet och kombinationer av stilar är nära inpå gränslöst. Nedan finner du ett par tips på vart du kan börja för att hitta köksinspiration till din köksrenovering i Stockholm:

 • Houzz: Ett community för inredning & design. Här kan du hitta massa inspiration och skapa egna idéböcker för ditt projekt.
 • Bertazzoni: Kända för sina karakteristiska gasspisar, men säljer allt du behöver till ett kök.
 • tretti.se: Försäljare av vitvaror online med konkurrenskraftiga priser.
 • Elgiganten: Återförsäljare av vitvaror med ett brett sortiment.
 • Svenska Stengruppen: Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate.
 • KVM – Med fysisk butik i centrala Stockholm finner du det mesta du behöver för ditt golv. Väldigt kompetent personal.

Att tänka på under köksrenovering

Vad ska jag tänka på under & efter projektet?

Att renovera kök är, som vi nämnde tidigare, en detaljrik historia. Även om du har tagit fram tydliga ritningar på köket innan köksrenovering påbörjas, rekommenderar vi att du är tillgänglig för samtal och/eller platsbesök under byggtiden. Ditt anlitade byggföretag kommer vilja göra dig nöjd, men det är bara du som vet hur du vill ha det. Säkerställ att byggaren vet vad du vill.

Säkerställ även att framförallt el- & vatteninstallationer görs på korrekt sätt och be byggföretaget dokumenterar arbetet med egenkontroller.

När arbetet är klart ska du alltid kräva en slutbesiktning där du tillsammans med byggföretaget, och eventuell besiktningsman, går igenom att arbetet är korrekt utfört. Vidare ska du alltid se till att få in kvalitetsdokument för att kunna skydda dig mot eventuella fel.

Renovera kök