Din trygg partner i renovering

Vi på Fintrent är din trygga partner i ditt renovering projekt och kan bistå med totalentreprenad, men hjälper gärna också till om du behöver hjälp med mindre delar av ett projekt. Fintrent är stolta över att ha en stor kundkrets som fortsätter att växa år efter år. Som företag har vi en bred kompetens och ett engagemang i varje projekt som våra kunder uppskattar.

Några av de mest centrala delarna i en renovering centreras runt projektledning, koordination och utmätt tidsåtgång. Det är inte lätt att se till att alla dessa element rullar på som de ska, men vi har gjort det så många gånger förr så du kan helt enkelt bara slappna av och låta oss sköta detaljerna. För oss är det hela en enkel ekvation – när du är nöjd så är vi nöjda.

Vi ser till att uppdatera dig under projektets gång så att du har full insikt när ett problem dyker upp eller nya lösningar måste till. Dessutom kan du ju enkelt och lätt diskutera med våra kunniga hantverkare om du har några funderingar längs vägen.

Vi garanterar din renovering

När du anlitar oss för din renovering så garanterar vi att arbetet kommer att utföras till en hög fackmannamässig standard. Vi har bara ett enda mål med vår verksamhet; att vara det självklara valet när du söker en pålitlig hantverkare. Vi kan hjälpa dig att skapa ditt ultimata drömhus.

Att renovera kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i renoveringsdjungeln. Träffa oss och få offerter från bästa byggföretag – och allt annat du behöver till din renovering. Vi finns i Stockholm, Uppsala och Västerås.

 1. Hur mycket kostar det att renovera?
 2. Hur lång tid tar det att genomföra en renovering?
 3. Vad ska jag tänka på innan jag börjar med min renovering?
 4. Leverantörer, tips & inspiration
 5. Vad ska jag tänka på under & efter att mitt hem renoverats?
Boka online och få en gratis offert

Renovering kostnad

Hur mycket kostar det att renovera?

När det kommer till kostnadsaspekten av en renovering i Stockholm är det omfattningen av renoveringen, fastighetstypen du ämnar renovera samt komplexitet i utförandet som styr priset. Att genomföra en totalrenovering (WC, tvättstuga, badrum, kök, måleri, golvslipning samt el) kostar ungefär 9000 kr per kvadratmeter. Beroende på vad du ska renovera kan du utgå från att respektive delmoment kostar följande att renovera:

renovering
 • WC

Att renovera en WC, eller ett utrymme där det saknas golvbrunn, kostar ungefär 70 000–90 000 kr. Det är ett relativt enkelt ingrepp och innefattar sällan särskilt mycket rivning och/eller byggnation samt monteringen av inredning.

 • Badrum

Kostnaden för att renovera ett badrum har vi gått igenom i detalj och du kan räkna med en kostnad på 150 000–175 000 kr.

 • Måleri

Om du vill riva tapet, bredspackla väggar och tak samt måla om dessa kan du räkna med en kostnad på 1800 kr per kvm.

 • El

Om du ska göra en fullständig uppdatering av elen i din bostad, dvs. Riva befintliga eldragningar, dra nya infällda kablar till lamputtag, dimmers och eluttag samt installera dessa kan du räkna med en kostnad på 1500 kr per kvm golvyta.

 • Tvättstuga

Ska du renovera en tvättstuga kan du räkna med en kostnad på ca 90 000–130 000 kr. Arbetet med att renovera en tvättstuga är mer omfattande än WC:n och det beror främst på utrymmets storlek.

 • Kök

Kostnaden för en köksrenovering har vi gått igenom i detalj. Det som främst styr vad kostnaden för att renovera ett kök är storleken på köket, alltså hur många köksskåp ditt kök kommer att bestå av. Ett litet kök, som man ofta har i lägenheter mindre än 70 kvm räknar vi med 10–15 skåp och kostar ungefär 100 000 kr att renovera. Ett medelstort kök, som man ofta har i en lägenhet med 3 RoK eller i en villa, består av 15–20 skåp och kostar 125 000–130 000 kr att renovera.

 • Golv

Om du väljer att slipa och behandla ditt golv med två lager hårdvax kan du räkna med en kostnad på 350–400 kr per kvm.

Renovering tid

Hur lång tid tar det att genomföra en renovering?

Att svara på hur lång tid en renovering tar att genomföra, är som du säkert förstår en svår fråga att besvara. Det finns många variabler som spelar in. Bor du i lägenhet eller villa? Vad ska du renovera? Hur stor yta ska du renovera?

Även om det är svårt att svara exakt på hur lång tid en renovering tar att genomföra, har vi utvecklat en egen formel för att skapa tidsuppskattningar för projekttiden. Formeln bygger på antal arbetstimmar renoveringen kommer kräva, dividerat på antal arbetare som kommer kunna arbeta effektivt på arbetsplatsen.

Enkelt kan man säga att om en renovering kommer ta 300 h i anspråk, och två personer kan arbeta samtidigt, kommer den renoveringen ta (300/(2*40=80))=3,75. Alltså fyra arbetsveckor.

Det man måste ta hänsyn till är att mindre utrymmen, exempelvis mindre lägenheter, tar längre tid att renovera per kvadratmeter. Det beror på att färre personer kan arbeta samtidigt, samt att arbetet kommer störas av omflyttning av material/verktyg.

Nedan följer en matris som ger en överskådlig bild över hur lång tid det tar att renovera olika stora utrymmen. Det vi räknar med att renovera i detta exempel är: WC, tvättstuga, badrum, kök, måleri, golvslipning samt el.

Nöjdhetsgaranti!

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med sitt val av Fintrent och därför erbjuder vi alla våra kunder 100 % Nöjd kund garanti.

Renovering tips

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar med renovering?

Att genomföra en renovering i Stockholm kommer vara både en tuff och rolig resa. Även med de bästa förutsättningarna ska man vara inställd på det. Det går dock att genomföra en renovering på bättre och sämre sätt. Till en början kan man förbereda sig mentalt genom att förstå följande:

Det tar tid

För att nå ett lyckat resultat som ligger i linje med vad du förväntar dig, kommer en renovering kräva mycket tid.

Du kommer behöva vara flexibel

Att renovera är en dynamisk process och det kommer uppstå situationer som gör att dina ursprungliga idéer inte kommer vara partiskt genomförbara.

Ha 20% i buffert

Tätt sammankopplat med ovanstående punkt är det bra att mentalt förbereda dig på att förutsättningarna kommer att förändras och därför kan även prislappen förändras. Vi rekommenderar starkt att dessa förberedelser är mer än mentala och att du faktiskt har 20% i ekonomisk buffert innan du ger dig in i din renovering.

Vidare kan man förbereda sig praktiskt genom att:

Förstå din smak & vad du gillar

Valmöjligheterna när du ska göra en renovering i Stockholm är oändliga, och att välja inredningsstil när man är på plats i butiken kommer ofta leda till ett spretigt slutresultat. Köp ett par inredningstidningar, googla vilka inredningsstilar som finns, välj ut ett par som du gillar och sätt dig och gör en moodboard.

Ta hjälp av ett proffs

Om budgeten tillåter rekommenderar vi att man tar kontakt med en arkitekt eller inredningsarkitekt. De kan hjälpa dig att renodla din smak och få fram en beskrivning på vad du vill ha.

Köp måttband, sprayfärg & tejp…

…och använd det till att experimentera med hur dina idéer kommer att ta sig i praktiskt uttryck. Tejpa golvet där den nya väggen kommer stå. Spraya väggen för att illustrera det nya fönstrets tänkta höjd och så vidare.

Undersök strömförsörjningen & avloppen

Många gånger är det lätt att snöa in på vilken spis som kommer vara snyggast eller vart man ska placera nya köksön. Men glöm inte att kolla att vatten- och avloppsstammar och elledningar klarar av dina planer. Ett vanligt förekommande problem för en renovering i Stockholm, Uppsala och Västerås.

När du har planeringen färdig ska du alltid välja byggföretag med stor omsorg. Vi rekommenderar att du:

 • Bara kontaktar företag med BKR-certifiering
 • Granskar företagens ekonomi
 • Kontaktar referenser på liknande utförda projekt
 • Undersöker kundomdömen på internet
 • Tar in fler offerter för att kunna jämföra vem som är bäst för dig

Renovering leverantörer, tips & inspiration

Att lära känna sin egen inredningsstil och smak är något vi starkt rekommenderar innan man påbörjar sin renovering. Om man inte har ett intresse för inredning och arkitektur kan detta vara rätt svårt, då utbudet och kombinationer av stilar är nära inpå gränslöst. Nedan finner du ett par tips på vart du kan börja för att hitta inspiration inför din renovering:

 • Ballingslöv – Erbjuder högkvalitativa kök. Ballingslöv erbjuder sina kunder väldigt hög servicenivå och kompetens.
 • Kvänum – Högkvalitativa kök från Sverige.
 • Tibro kök – Högkvalitativa kök från Sverige.
 • Nordiska kök – Svenska kök av hög standard och grym design.
 • Decoform – Säljer köksluckor till IKEA-kök.
 • Järfälla kök – Säljer köksluckor till IKEA-kök.
 • Picky Living – Säljer köksluckor till IKEA-kök.
 • Kakelspecialisten – Har Sveriges största showroom i Årsta där finner man ett brett utbud av kakel, klinker och inredning. Samt väldigt kompetent personal. Bra ställe att börja för din renovering i Stockholm.
 • Konradssons Kakel – Beläget i Bromma, vid Bromma Blocks, och här finns det mesta du behöver för din badrumsrenovering.
 • Badrumsspecialisten – Butik i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 55. Större fokus på premiumprodukter.
 • Houzz – Ett community för inredning & design. Här kan du hitta massa inspiration och skapa egna idéböcker för ditt projekt.
 • Sekelskifte – Säljer tillbehör och detaljer till din sekelskiftesrenovering.
 • Bertazzoni – Kända för sina karakteristiska gasspisar, men säljer allt du behöver till ett kök.
 • Svenska Stengruppen – Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate.
 • KVM – Med fysisk butik i centrala Stockholm finner du det mesta du behöver för ditt golv. Väldigt kompetent personal.

Att tänka på under renoveringen under renoveringen

Vad ska jag tänka på under & efter att mitt hem renoverats?

Skapa checklistor

Utifrån offerten du får från ditt anlitade byggföretag kan du skapa checklistor på saker du måste bestämma dig för. Vilken fog färg ska jag använda i badrummet? Vilken färgkod ska jag måla snickerierna i? Och hur vill jag att golvsockeln ska se ut?

Kontaktuppgifter till föreningen & fastighetsskötaren

Bor du i en lägenhet är det viktigt att du och din byggare har kontaktuppgifter till ansvarig person i föreningen. Vidare behöver du kolla hur rutinerna ser ut i ditt hus för till exempel avstängning av vattnet. Det är ofta fastighetsskötaren ansvarig för och därför behöver man koordinera med den personen.

Var på plats & samarbeta med byggaren

Som i alla välfungerande relationer är god kommunikation och ett fint samspel nycklar till ett bra resultat, och en renovering är inget undantag.

Anlita en besiktningsman

När arbetet är klart ska du alltid kräva en slutbesiktning där du tillsammans med byggföretaget, och eventuell besiktningsman, går igenom att arbetet är korrekt utfört. Vidare ska du alltid se till att få in kvalitetsdokument för att kunna skydda dig mot eventuella fel.